Koirat netissä

Nelijalkaiset ystävämme ovat valloittaneet verkon. Netistä löytyy lukuisia erilaisia koira-aiheisia sivustoja, joista osa on hyvin virallisia ja tietoa jakavia, kuten Kennelliitto, osa taas käyttäjien itsensä luomia, kuten erilaiset blogit. Mitä tahansa koiriin liittyvää käyttäjä voikaan kaivata, löytyy tarvittava kaikki tieto helposti naputtelemalla muutama hakusana hakukoneeseen.

Kennelliitosta tietoa joka lähtöön

Kennelliitto tarjoilee kattavasti tietoa koiran hankkimisesta, hoitamisesta ja omistamisesta sekä listaa erilaiset koirarodut tärkeimpine ominaisuuksineen. Kennelliiton sivuilta saa myös ohjeet kuinka toimia, jos oma koira katoaa tai vastaavasti löydät vieraan koiran kadulta harhailemasta. Lisäksi Kennelliitto säätelee koiraharrastuksia ja valvoo rodunjalostusta ja koirien terveyttä. Sivuilla on oma osuutensa niin eläinlääkäreille, kasvattajille, koiranomistajille, koiranostajille kuin nuorillekin.

Ostoksille verkkokauppaan

Koiranomistajille koiratarvikeliikkeet ovat varmasti tuttu vierailukohde. Monella liikkeellä on verkkokauppa, josta ostokset omalle murulle on mahdollista suorittaa nopeasti, vaivattomasti ja monta kertaa edullisemmin kuin itse liikkeestä ostettuna. Valikoima verkossa on runsas ja olipa koira sitten vailla erikoisravintoa, uutta koiranpetiä, hihnaa, pantaa tai valjaita saati trimmaus- ja hoitotarvikkeita, kaikille löytyy varmasti jotakin. Myös koiran vaatetukseen ja leluihin voi panostaa niin paljon kuin mieli tekee.

Pyrähdä pelien pariin

Edes se, ettei omaa koiraa vielä ole, ei ole verkossa mikään este. Koiraihminen voi aina klikata itsensä Diamond Dogs –pelin pariin. Tämä viihdyttävä videohedelmäpeli yhdistää hauskalla tavalla glamouria ja koirien elämää herättäen eloon mielenkiintoisia hahmoja, kuten gansterikoiran tai kamera kaulassa oleva paparazzikoiran. Eikä pelistä tietenkään puutu kimalletta pursuavaa, aurinkolasipäistä ja turkistakkia kantavaa chihuahua-prinsessaa! Tämä on hupia koirien parissa parhaillaan.

Koirafoorumeilla keskustelet muiden omistajien kanssa

Jätetään hetkiseksi leikki sikseen ja keskitytään koiraihmisten mieltä mahdollisesti askarruttaviin kysymyksiin. Monenlaisia käytännön vinkkejä ja omistajien mielipiteitä löytää näppärästi erilaisilta keskustelupalstoilta, kuten esimerkiksi Koirat.comin foorumista. Lisäksi monet katukoiria auttavat yhdistykset ovat oivia ja arvokkaita tiedonlähteitä koiria koskevasta avustustyöstä. Auttaminen perustuu usein vapaaehtoistyöhön ja asiasta kiinnostuneille löytyy varmasti mieluisaa tekemistä, vaikkei koiran adoptoiminen olisikaan ajankohtaista.