Perheeseen tulee amerikanbulldoggin pentu

Amerikanbulldoggin pentu on mitä hellyttävin kaveri, kuten tietysti lähes mikä tahansa muukin koiranpentu. Pieni karvanyytti, rulla turvallaan ja syvällä hengityksellään ja pehmeydellään, kenen sydän nyt ei sulaisi tämän veijarin edessä? Mutta mitä tulisi tietää tästä pienestä karvapallosta ja sen kasvattamisesta, jos sellaista mielii ostamaan?

Amerikanbulldoggin tiedetään olevan lojaali perhekoira, joka vaatii aktiviteetteja, mutta onko siinä kaikki? Jokainen koira tietenkin on oma yksilönsä kuten me ihmisetkin, mutta amerikanbulldoggipentu tulee kasvattaa hyvin jotta sen kanssa pärjää aikuisena. Ellei tietoa kasvatuksesta ole, on aina suotavaa ottaa yhteyttä kasvattajaan tai yhdistyksiin (Kts. artikkelimme Amerikanbulldoggien kasvattajat Suomessa) tai muihin koira-ammattilaisiin saadakseen osaavaa apua.

Huomioi rodun erityisvaatimukset

Amerikanbulldoggit ovat alun alkaen teuras- ja maatilakoiria, joten niillä on vahva laumansa puolustusvaisto, joka saattaa tuoda ongelmia koiran tuntiessa olonsa tai laumansa tilan uhatuksi. Omistajalla tulee olla riittävästi auktoriteettia ja kapasiteettiä pitää koira ruodussaan vaaran uhatessa. Amerikanbulldoggilla on valtavat puruvoimat, ja puolustaessaan reviiriään hän vaistomaisesti käyttää voimaansa, joka saattaa tuoda pahaa jälkeä. Siksi pentukaupoilla ollessa pitäisi aina muistaa, että se pieni nyytti on vielä joku päivä suuri nyytti. Omistajan tulisi tietää rodun plus- ja miinuspuolet sekä miettiä tarkkaan, onko itsestä sen kasvattajaksi tai onko ylipäätään valmiuksia kasvattaa koirasta yksilöä julkiseen kanssakäymiseen.

Amerikanbulldoggien tiedetään olevan valloittavia ja lapsirakkaita, mutta ensiarvoisen tärkeää olisi kasvattaa pennusta sosiaalinen ja luotettava kaveri, jonka kanssa pärjää tilanteessa kuin tilanteessa. Toinen tärkeä asia kouluttamisen ohella on aika mitä koiran aktiviteetit vievät. Amerikanbulldoggi ei ole sohvaperuna, vaan vaatii menoa ja meininkejä. Koiralla on valtavasti energiaa ja mitä enemmän sen kanssa touhuaa ja leikkii sen vähemmän se tuhoaa kotia ja tavaroita. Jos olet valmis koiran kasvatukseen ja olet touhukas kaveri itsekin, varmasti amerikanbulldoggi on lempeä karvainen ystävä seuralaiseksesi.